Dr. Bram Brouwer

Onafhankelijk waarheidszoeker en om- en tegendenker

     De door wielrenner Scarponi beroemd geworden papegaai Franky is bij een ongeval gewond geraakt. |      Na een periode van ziekte heb ik de draad op mijn website weer opgepakt. |      Door mijn ziekte is heeft ook de verhuizing van de Doping Academy stil gelegen. |      Om de waarheid te vinden, moeten we blijven twijfelen. |
112

Home | Terug


Wolf 225x225Na vele decennia lijkt de wolf in Nederland terug te keren. Hoewel het nog niet helemaal zeker is, lijkt het erop dat een wolf na lange tijd weer de Drentse bossen als domicilie heeft gekozen. De terugkeer van een heus roofdier in de Nederlandse natuur gaat samen met veel onzin over deze dieren.

Wolven lijken net zo beducht voor mensen te zijn als mensen voor hen. In Europa zijn de laatste decennia geen gevallen bekend waarin in mensen het slachtoffer van wolven werden, hoewel die roofdieren in veel Europese landen voorkomen. Alleen schapenboeren moeten waarschijnlijk extra voorzorgsmaatregelen nemen, omdat schapen prooidieren voor wolven zijn.

Maar de wolvendiscussie, met een heus wolvenplan,. En wij maar hopen dat die wolven zich aan dat plan gaan houden. Het laat zien hoe ver mensen van hun eigen natuurlijke oorsprong zijn afgedwaald. Het duidelijkst werd dat geëtaleerd door een mevrouw die, mogelijk uit bezorgdheid voor haar kinderen, betoogde: "Wolven, die horen thuis in de dierentuin, niet in de natuur!" 

***

Copyright © 2006-2022 - Dr. Bram Brouwer - All Rights Reserved