(Leestijd: 1 minuut)
112

Home | Terug


Wolf 225x225Na vele decennia lijkt de wolf in Nederland terug te keren. Hoewel het nog niet helemaal zeker is, lijkt het erop dat een wolf na lange tijd weer de Drentse bossen als domicilie heeft gekozen. De terugkeer van een heus roofdier in de Nederlandse natuur gaat samen met veel onzin over deze dieren.

Wolven lijken net zo beducht voor mensen te zijn als mensen voor hen. In Europa zijn de laatste decennia geen gevallen bekend waarin in mensen het slachtoffer van wolven werden, hoewel die roofdieren in veel Europese landen voorkomen. Alleen schapenboeren moeten waarschijnlijk extra voorzorgsmaatregelen nemen, omdat schapen prooidieren voor wolven zijn.

Maar de wolvendiscussie, met een heus wolvenplan,. En wij maar hopen dat die wolven zich aan dat plan gaan houden. Het laat zien hoe ver mensen van hun eigen natuurlijke oorsprong zijn afgedwaald. Het duidelijkst werd dat ge√ętaleerd door een mevrouw die, mogelijk uit bezorgdheid voor haar kinderen, betoogde: "Wolven, die horen thuis in de dierentuin, niet in de natuur!" 

***

Copyright ¬© 2006-2020 - Bram Brouwer - All Rights Reserved