Dr. Bram Brouwer

Onafhankelijk waarheidszoeker en om- en tegendenker

     De door wielrenner Scarponi beroemd geworden papegaai Franky is bij een ongeval gewond geraakt. |      Na een periode van ziekte heb ik de draad op mijn website weer opgepakt. |      Door mijn ziekte is heeft ook de verhuizing van de Doping Academy stil gelegen. |      Om de waarheid te vinden, moeten we blijven twijfelen. |
[133]

Home | Terug


Gell bolletjes 350x350
 Rennersbenen met Speedgel

Volgens 'Het Nieuwsblad' heeft Jean-Christhophe Péraud, ex-beroepswielrenner en tegenwoordig manager of equipment bij de UCI, het gebruik van Speed Gel tijdens wielerwedstrijden met onmiddelijke ingang verboden.Speed Gel is een gel die wielrenners op hun benen smeren met daarin waspoederbolletjes verwerkt waardoor de luchtweerstand zou verminderd.

Met die gel zou het Lotto Soudal team in de ploegentijdrit van het Critérium du Dauphine zo'n 'oneerlijk' voordeel gegeven hebben, dat het team daarmee naar de derde plaats snelde, althans dat veronderstelde ploegmanager Mark Sergeant.  Om te voorkomen dat de Belgische ploeg tijdens de Ronde van Zwitserland opnieuw van dit voordeel zou kunnen profiteren heeft Péraud direct ingegrepen en de zogenoemde Speedgel met onmiddelijke ingang verboden.

Een jaar geleden was er ophef over het Team Sky, die stroken met luchtweerstand verminderende bolletjes op hun tijdritpakken aanbrachten en dat doen ze nog steeds. (Bron)

***

Copyright © 2006-2022 - Dr. Bram Brouwer - All Rights Reserved