Dr. Bram Brouwer

Onafhankelijk waarheidszoeker en om- en tegendenker

     De door wielrenner Scarponi beroemd geworden papegaai Franky is bij een ongeval gewond geraakt. |      Na een periode van ziekte heb ik de draad op mijn website weer opgepakt. |      Door mijn ziekte is heeft ook de verhuizing van de Doping Academy stil gelegen. |      Om de waarheid te vinden, moeten we blijven twijfelen. |
[173]

Home | Terug


badminton doublesIk ben boos. Niet gewoon boos, maar erg boos. Boos op een artikel in de NRC (20 juni 2011). Zo boos dat ik eerst niet verder kwam dan de kop. Dus ik wist niet of ik boos was op de boodschap of op de boodschapper. Maar boodschappers brengen slechts boodschappen over, dus moest ik mijn boosheid richten op de mannelijke internationale badmintonbestuurders – ik kan me namelijk niet voorstellen dat er een vrouw bij was – die de inhoud van de boodschap formuleerden.

De kop van het artikel luidde: "Straks alleen nog in rokjes en jurkjes". En de subkop: "De internationale badmintonbond wil bij vrouwen de shorts verbieden. De sport moet  attractiever." Kortom shorts moeten in de ban, niet omdat speelsters grote risico's lopen bij het spelen in een short. Maar omdat vieze oude mannetjes zich willen verlekkeren aan opwaaiende damesrokjes en dat willen promoten. Een advies aan de internationale badmintonbestuurders: verbied slipjes en Bh's en stel doorkijkblouses verplicht. De attractiviteit van de sport zal er van afspatten, maar of dat nog iets met het promoten van badminton te maken heeft?

Voor de duidelijkheid. Ik ben geen shortfetisjist en heb niets tegen badmintonsters in rokjes of jurkjes. Als de dames dat willen, moeten ze die zeker dragen. Ook stop ik mijn ogen niet in mijn broekzak als op Wimbledon (badminton is vrijwel nooit op Tv) hupse dames in uitdagende outfits over het speelveld dartelen. Dat is nog eens wat anders dan de verplichte plooirok tot over de knie van Betty Stöve.


Verbied slipjes en bh's en stel doorkijkblouses verplicht. De attractiviteit van het badminton zal er van afspatten.


Ik ben geen asceet en weet vrouwelijk schoon zeker te waarderen. Ook op het sportveld. Maar ik kijk naar tennis om het tennis, ook bij de vrouwen. De rest is mooi meegenomen, het oog wil ook wat. Daar is niets op tegen en het feit dat de tennisladies in die outfits verschijnen, bewijst dat zij graag bekeken worden. Dat is de menselijke natuur, iets wat de Dolle Mina's in de jaren negentig van de vorige eeuw niet wilden zien. Maar vrouwen verbieden in een short te spelen zonder dat daar speltechnische of veiligheidstechnische redenen voor zijn en met als argument dat badminton daarmee aantrekkelijker wordt is seksistisch en vrouw onvriendelijk. Het zet de klok vijftig jaar terug en diskwalificeert de internationale badminton bestuurders.

***

Copyright © 2006-2022 - Dr. Bram Brouwer - All Rights Reserved