Dr. Bram Brouwer

Onafhankelijk waarheidszoeker en om- en tegendenker

     De door wielrenner Scarponi beroemd geworden papegaai Franky is bij een ongeval gewond geraakt. |      Na een periode van ziekte heb ik de draad op mijn website weer opgepakt. |      Door mijn ziekte is heeft ook de verhuizing van de Doping Academy stil gelegen. |      Om de waarheid te vinden, moeten we blijven twijfelen. |
[192]

Home | Terug


SchaamstreekAl jaren lang scheren veel vrouwen, en sommige mannen, hun schaamhaar: in een driehoekje, een landingsbaan of geheel kaal. Dat zou hygiënischer zijn, zo wordt verondersteld.
 
Maar zoals vaak bij veronderstellingen, bestaat daar volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws (8-7-2017) geen bewijs voor. In tegendeel, scheren kan juist tot irritaties en huidontstekingen leiden, waarna infecties en bacteriën vrij spel hebben.

In Het Laatste Nieuws zegt huisarts Emily Gibson hierover:
"Ontharing veroorzaakt een irritatie aan de haarfollikel en laat microscopisch kleine wondjes na. Om de huid glad te houden, moet de ontharing regelmatig gebeuren wat de huid van het geschoren of gewaxte gebied extra irriteert. Gecombineerd met het warme, vochtige gebied van de genitaliën, is het een feestlocatie voor bacteriën en mogelijk vergroot het zelfs het risico op soa's.”
 
Alleen voor het voorkomen van schaamluizen, voor wie een harige schaamstreek belangrijk is, is het scheren nuttig, maar die komen in Nederland gelukkig maar weinig voor. En, de natuur heeft uw schaamhaar juist bedoeld om u kwetsbare schaamstreek, zeker bij vrouwen, juist enigszins te beschermen.
 
Voor het orinele artikel in Het Laatste Nieuws klik hier.

***

Copyright © 2006-2022 - Dr. Bram Brouwer - All Rights Reserved