Dr. Bram Brouwer

Onafhankelijk waarheidszoeker en om- en tegendenker

     De door wielrenner Scarponi beroemd geworden papegaai Franky is bij een ongeval gewond geraakt. |      Na een periode van ziekte heb ik de draad op mijn website weer opgepakt. |      Door mijn ziekte is heeft ook de verhuizing van de Doping Academy stil gelegen. |      Om de waarheid te vinden, moeten we blijven twijfelen. |
[211] 

Home | TerugLa CourseLa Course, het kleine vleugje vrouwen wielrennen tijdens de Tour de France, werd dit jaar een one-woman show van Annemiek van Vleuten, de vrouw die door haar val net geen Olympisch kampioen werd. Op de flanken van 2360 meter hoge de Col d’Izoard revancheerde de geboren Vleutense zich door 43 seconde voorsprong te nemen op haar naaste belager Lizzie Deigman-Arminstead.

Tijdens de 22,5 kilometer lange achtervolgingsrace in Marseille wist van Vleuten haar voorsprong met nog eens één minuut uit te bouwen. Met andere woorden, er is geen twijfel mogelijk wie de beste was tijdens La Course.

Wel twijfel ik over het nieuwe concept van La Course. Een bergrit met aankomst op de top van de Col d’Izoard en twee dagen later een achtervolgingsrace. Van Vleuten mocht als eerste vertrekken, waarna de eerst negentien dames uit de eerste race mochten starten met de tijdsverschillen die ze op de d’Izoard opliepen. Wie als eerste over de streep kwam werd winnares.

Maar zoals je kon verwachten was die achtervolgingsrace echte geen wedstijd meer. Immers dat de sterkste op d’Izoard als eerste mag vertrekken met 43 seconde voorsprong, is de kans klein dat zij op een ritje van 22,5 kilometer niet wint. Het kwam mij nogal klungelig over.

Geef de dames een echte etappe wedstrijd met een echte gele trui, om te beginnen tijdens de laatste week van de Tour. Dat hebben ze verdient.

In de klim naar de top van de Col d’Izoard moest de voormalige Nederlandse vedette Marianne Vos als een der eersten lossen. Volgens Adrie Visser, NOS-commentator, voormalig wielrenster en ploeggenote van Vos, was de Brabantse nog niet volledig hersteld van haar overtraindheid.

Vervolgens betoogde Visser dat ze het jammer vond dat niemand Vos in het verleden had gewaarschuwd dat haar manier van sport bedrijven tot overtraindheid zou kunnen leidden. Uit zeer betrouwbare bron weet ik echter dat Marianne Vos hier in het verleden veelvuldig voor gewaarschuwd is, maar dat ze daar niet naar luisterde. Met andere woorden: Visser informeer je goed voordat je dit op tv zegt of hou je mond.

***

Copyright © 2006-2022 - Dr. Bram Brouwer - All Rights Reserved